z dressingiem z oliwy, musztardy i miodu gryczanego
Sałatki mają jeden ogromy plus.
Robi się je szybko i wręcz banalnie.
Przynajmniej takie sałatki powinny być.
No bo po co utrudniać sobie życie.
Wystarczy trochę zielonego, dobrej oliwy i świeżo zmielonego pieprzu.
Można zawsze dodać trochę ulubionego sera.
Bo przecież wszystko zależy od mojego dzisiejszego humoru i pogody za oknem.
Aby zrobić prostą, ale pyszną sałatkę potrzebuję:
(dla 2 osób)
garść rukoli
garść roszponki
trochę mozzarelli
małe awokado
kilka listków bazylii
świeżo zmielony pieprz
I tak...
rukolę i roszponkę delikatnie płuczę, osuszam, mieszam i wykładam na talerz lub do miski.
Awokado dzielę na pół, wyjmuję pestkę. Zielony miąższ kroję w plastry i rozkładam na zieleninie.
Dodaję kilka listków bazylii i porwaną na małe cząstki mozzarellę.
Oprószam świeżo zmielonym pieprzem i polewam sosem musztardowo-miodowym.
Proste, ale pyszne.
Delikatnie słodkie.
Choć nie do końca...
Awokado dzielę na pół, wyjmuję pestkę. Zielony miąższ kroję w plastry i rozkładam na zieleninie.
Dodaję kilka listków bazylii i porwaną na małe cząstki mozzarellę.
Oprószam świeżo zmielonym pieprzem i polewam sosem musztardowo-miodowym.
Proste, ale pyszne.
Delikatnie słodkie.
Choć nie do końca...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz!