4 bułki kajzerki zwykłe, z makiem lub z sezamem
10 - 20 dag wędzonego łososia
duże i dojrzałe awokado
dwa ząbki czosnku (duże)
strączek czuszki
roszponka
sól morska
świeżo zmielony pieprz
sok z cytryny
Awokado trzeba umyć, przekroić na pół i usunąć pestkę.
Łyżką starannie wybrać miąższ i zmiksować (lub rozdrobnić widelcem) z czosnkiem i oczyszczoną z nasion czuszką. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Kajzerki przekroić, spody posmarować pastą z awokado i ułożyć na nich umytą i osuszoną roszponkę i plastry łososia. Przykryć pozostałymi połówkami, włożyć do torebek śniadaniowych i spakować do koszyka.
A potem iść.
Na leśną polanę.
Tam wystawić twarz do słońca.
Słuchać świergotu ptaków.
Cieszyć się z wolnych chwil razem.
A kiedy zgłodniejesz, sięgnąć do kosza po kanapkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz!