Letni, poobiedni deser.
Nie wymaga ani gotowania, ani pieczenia.
Można go przygotować na 2 sposoby:
na zimno
i na bardzo zimno
Pierwszy sposób jest prosty i szybki:
Wystarczy dać do miseczek trochę jogurtu, wsypać owoce, polać miodem i udekorować listkami mięty.
Drugi wymaga już użycia blendera.
Jogurt miksujemy z lodem i miodem, aż uzyskamy puszystą pianę.
Podajemy w miseczkach z owocami i miętą.
Składniki:
2 - 3 osoby
1 szklanka jogurtu greckiego (ewentualnie maślanki lub bitej śmietany)
pół szklanki lodu (przy 2. sposobie)
2 - 3 łyżki miodu (użyłam gryczanego, ale może być inny naturalny)
1 1/2 szklanki owoców - malin, jeżyn, jagód (a także truskawek, poziomek, porzeczek)
małe listki mięty do dekoracji
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz!